امام جمعه اهل سنت بیرجند، بیان کرد: فلسفه ماه مبارک رمضان را در بیان روشن و زیبای امام علی (ع) می توان مشاهده نمود؛ باید در این ماه مبارک با قناعت ، همیاری و همکاری ، یار و همراه برادران مسلمان خود باشیم.
امام جمعه گله دار (فارس)، بیان کرد: امت اسلامی در ماه مبارک رمضان باید وحدت و تقریب خود را ذیل توجهات قرآن کریم افزایش دهند؛ در حقیقت باید اختلافات را کنار گذاشته و بر سر سفره مهربانی و مودت و وحدت نشست و در این امور از یکدیگر سبقت گرفت.
امام جمعه پیرانشهر، بیان کرد: ماه مبارک رمضان وسیله ای برای به رخ کشاندن همگرایی و وحدت رویه امت اسلامی است؛ مسلمانان در این ماه به طور واحد با روزه داری و انجام احکام الهی در ضیافت خداوند متعال شرکت می کنند.
امام جمعه شهرستان ثلاث باباجانی گفت: رمضان در بُعد وحدت و تقریب یک فرصت طلایی برای مسلمین است که اشتراکات خود را دوباره بازخوانی کنند، بنابراین رمضان را باید ماه امساک و دوری از تفرقه و تک روی در جهان اسلام دانست.
مهمترین عناوین خبری با رویکرد تقریبی در هفتهای که گذشت با محوریت پیام دبیرکل مجمع تقریب در پی حادثه تروریستی حرم مطهر امام رضا(ع)، مصاحبه و گفتوگو با علمای جهان اسلام پیرو حادثه تروریستی مشهد مقدس و حلول ماه مبارک رمضان، معرفی کتاب تقریبی و... منتشر شد.
امام جمعه اهل سنت بخش شیبکوه شهرستان بندر لنگه (چارک)، بیان کرد: امت اسلامی باید با تمسک به قرآن کریم به عنوان چراغ هدایت بشر و انجام روزه و اعمال ماه مبارک رمضان در راستای اطاعت از فرامین الهی، برای قدرت ، عزت و وحدت مسلمانان تلاش کنند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، بیان کرد: کتاب های بسیاری توسط علما و اندیشمندان اهل تشیع پیرامون وحدت و دیگر مسائل به رشته تحریر در آمده است؛ باید این منابع گران قیمت را حفظ نموده و از فرصت های بوجود آمده نظیر ماه مبارک رمضان در اشاعه آن استفاده کرد.
حجت الاسلام و المسلمین سعید عسکری با بیان اینکه ماه رمضان و قرآن کریم از مشترکات و عامل وحدت امت اسلامی هستند عنوان کرد: رمضان ماه تقرب معبود و فرصتی برای انسجام و يکپارچگی بيشتر بين مسلمانان و ملل اسلامی است.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: خداوند متعال فرصت های عظیمی را در ماه مبارک رمضان برای امت خود فراهم نموده است؛ قرآن کریم که رکن ایجاد وحدت و تقریب در میان جوامع اسلامی است در این ماه عزیز نازل شده است و خود مهمترین فرصت برای چنگ زدن به ریسمان الهی است.
استاد حوزه علمیه قم ، بیان کرد: مشاهده میکنیم در میان علمای جهان اسلام، چه از اهل تشیع و تسنن در مسئله صیام و اعمال ماه مبارک رمضان تفاوت زیادی نمی باشد؛ تنها مسئله سبقت گرفتن در تحکیم وحدت ، تقوا ، عبودیت و اطعام به یکدیگر است.
امام جمعه موقت سنندج، بیان کرد: ماه مبارک رمضان ، ماه اجماع امت اسلامی و تبلور وحدت کلمه است؛ در این ماه امت اسلامی تحت لوای رحمت الهی می توانند خود را از زنجیرهای گناه رهایی بخشیده و وحدت و همدلی را جایگزین نمایند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: خداوند متعال در عظمت و بزرگی ماه رمضان و نیز اهمیت روزه داری آیات روشنی را بیان کرده است؛ در واقع فلسفه روزه داری بر تزکیه و تهذیب نفس بوده و بعید است در این مسئله اختلافی در میان مذاهب اسلامی باشد.
رییس هیئت افتاء اهل سنت استان بوشهر، بیان کرد: با نگاهی به موضوعاتی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد می توان به فضیلت و جایگاه با عظمت آن پی برد؛ در حقیقت ماه مبارک رمضان، فرصت های بسیاری را برای تقویت اتحاد و انسجام امت اسلامی فراهم کرده است.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: خداوند متعال ضمن قرار دادن ماه مبارک رمضان برای آموختن مولفه های تحکیم وحدت امت اسلامی، روزه این ماه را نیز عاملی تاثیرگذار برای همگرایی و هم افزایی امت اسلامی قرار داده است.
ماه مبارک رمضان که بنا بر نص حدیث حسنات در آن ده برابر و بعضاً هزار برابر اعطاء می شود بهترین زمان برای استخراج و بدست آوردن رمز ارز های حسنه و کسب ثروتمند معنوی است که از آن می توان برای رفع نیازهای دنیا و آخرت هزینه کرد.
استاد حوزه علیمه قم،بیان کرد: توجه ویژه به قرآن کریم در ماه مبارک رمضان بسیار سفارش شده است؛ در حقیقت عمل به دستورات قرآن کریم موجب رهایی امت اسلامی از ظلم و ستم مستکبران عالم و هدایت صحیح در مسیر وحدت و تقریب می شود.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: مسئله روزه گرفتن نه تنها در دین مبین اسلام مورد توجه ویژه قرار گرفته است، بلکه در تمام ادیان الهی مورد توجه بوده است؛ زیرا که روزه ماه مبارک رمضان بر اساس وحدت و تقریب بنا نهاده شده است.